Kuba pic2 pic3 pic9 pic3 pic4 pic5 pic6 pic7 pic8

Контакти:

Наша адреса:
01033, Україна, м. Київ,
вул. Жилянська, 62/64, під'їзд 1, офіс 8
info@vaantour.com.ua
телефон (044) 501-33-00

Закордонні паспорти



Курс валют, погода

Ми на FACEBOOK

https://www.facebook.com/vaantour

У лондонському Тауері запрацював аудіогід українською

За ініціативи першої леді України Олени Зеленської у межах проєкту культурної дипломатії в лондонському Тауері запустили 27-й у світі та перший у Великій Британії україномовний аудіогід.

 

 

«За останній рік, починаючи з червня 2020-го, попри складну ситуацію в усьому світі та невпинну боротьбу з коронавірусом нам вдалося поширити українську мову 27 локаціями, запустивши аудіогіди у найвизначніших культурних пам’ятках планети. Впевнена, що це лише початок нашої великої місії. Є ще безліч цікавих місць у світі, де незабаром лунатиме українська мова», — сказала Зеленська.

 

У жовтні 2020 року дружина Президента, перебуваючи в Лондоні, була присутня під час підписання Меморандуму з Адміністрацією історичних королівських палаців про створення першого аудіогіду українською мовою у Великій Британії. Відтепер у всесвітньо відомому Тауері з’явилася можливість прослухати екскурсію українською.

 

 

Тауер – архітектурний символ Великої Британії, музей-пам’ятка. Ця фортеця розташована на північному березі Темзи, в історичному центрі столиці країни – Лондона. За час свого існування комплекс споруд встиг побути арсеналом, скарбницею, місцем зберігання королівських коштовностей, але найвідомішим Тауер став як в’язниця.

 

Для британців Тауер має особливе історичне значення. Нині це скарбниця з унікальними експозиціями, внесена до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

 

Як зазначили в Офісі Президента, запуск першого аудіогіда українською у Великій Британії – це важливий крок для популяризації нашої культури та відкриття нових можливостей для українців, які живуть за кордоном або подорожують до інших країн.

 

Проєкт першої леді із запуску україномовних аудіогідів уже охопив кілька всесвітньо відомих музеїв: Лувр і Версаль у Франції, галерею Альбертіна та Музей історії мистецтв у Австрії, палац Долмабахче й Національний парк Гьореме в Туреччині, Латвійський національний художній музей, Морський музей у Чорногорії, Колізей і Римські Форуми в Італії, Киргизький національний музей образотворчих мистецтв, автобусний маршрут Вільнюсом і маршрут Вільнюс – Тракай у Литві, а також «Форт Ісус» у кенійській Момбасі.

 

У лондонському Тауері запрацював аудіогід українською

 

Джерело: https://www.ukrinform.ua/rubric-tourism/3295455-u-londonskomu-taueri-zapracuvav-audiogid-ukrainskou.html