Kuba pic2 pic3 pic9 pic3 pic4 pic5 pic6 pic7 pic8

Контакти:

Наша адреса:
01033, Україна, м. Київ,
вул. Жилянська, 62/64, під'їзд 1, офіс 8
info@vaantour.com.ua
телефон (044) 501-33-00

Закордонні паспорти



Курс валют, погода

Ми на FACEBOOK

https://www.facebook.com/vaantour

Найвідоміший храм Барселони знову відкрили для туристів

Чималий ажіотаж спостерігається навколо нової вежі Діви Марії – її будівництво завершили зовсім недавно.

 

 

Одну з візитних карток іспанської Барселони – Спокутний храм Святого Сімейства, також відомий як Саграда Фамілія – знову відкрили для туристів після тривалих коронавірусних обмежень.

 

Як йдеться у сюжеті ТСН, перші туристи вже встигли відвідати Саграда Фамілія. Чималий ажіотаж спостерігається навколо нової вежі Діви Марії – її будівництво завершили зовсім недавно. До реконструкції її можна було побачити аж 45 років тому. Втім, більшість залів храму досі залишаються закритими – через будівельні роботи.

 

До пандемії район навколо храму відвідували більше 4 мільйонів людей на рік. Місцева влада дуже чекає на наплив туристів і сподівається хоча б на половину вийти на показники попередніх років.

 

«Пандемія зупинила все. У нас майже рік не було відвідувачів, тому у нас було дуже мало коштів для продовження будівництва. Але Саграда Фамілія продовжує рухатися вперед», – зазначив головний архітектор Саграда Фімілія Жорді Фаулі.

 

 

Саграда Фамілія в Барселоні відкривається для туристів / фото УНІАН

 

Що таке Саграда Фамілія

 

Саграда Фамілія – найамбітніший проект іспанського архітектора Антоніо Гауді. Будівництво собору почалося майже 140 років тому і триває донині. Дата завершення весь час переносилася. Зараз це 2026 рік, проте вже лунають припущення, що до цього терміну добудувати все-таки не встигнуть.

 

Як повідомляв УНІАН, в листопаді 2021 року на соборі Саграда Фамілія в Барселоні встановили п’ятитонну зірку з 12 променями. Ця історична подія означала повне завершення зведення найвищої вежі храму – імені Діви Марії.

 

Джерело: https://www.unian.ua/tourism/news/hram-sagrada-familiya-v-barseloni-znovu-vidkrili-dlya-turistiv-video-novini-11696359.html