Kuba pic2 pic3 pic9 pic3 pic4 pic5 pic6 pic7 pic8

Контакти:

Наша адреса:
01033, Україна, м. Київ,
вул. Жилянська, 62/64, під'їзд 1, офіс 8
info@vaantour.com.ua
телефон (044) 501-33-00

Закордонні паспорти



Курс валют, погода

Ми на FACEBOOK

https://www.facebook.com/vaantour

Різдвяні ярмарки у Європі: 7 ідей, як розважитися.

У Страсбурзі радимо побувати ельфом, а у Вроцлаві – сфотографуватися з гномом.

 

 

«Кінець листопада – грудень – той чарівний час, коли в Європу тягне з особливою силою, бо ж ярмарки, – зізнається Ірина Пустиннікова, мандрівниця, авторка сайту castles.com.ua. – Красиво. Дуже. Ми, люди, так влаштовані, що потребуємо нових вражень і яскравих фарб, а різдвяні ярмарки – вони якраз про це». Вона та Ірина Зуєва, очільниця європейської служби бронювання турів Akkor – знані експертки у темі Різдвяних європейських ярмарків, яких відвідали вже безліч.


Різдвяний ярмарок – це не просто ялина в оточенні торгових яток. Кожне європейське місто має свої різдвяні родзинки, що порадують і подивують. І нехай сьогодні ситуація ще пандемічна і нестабільна –  свято не зупинити! Адвент починається вже 28 листопада, а разом із ним приходить і різдвяний настрій, хочеться купувати квитки на літак і планувати маршрути до різдвяної казки (для вакцинованих багато доріг відкриті). Наші порадниці розповіли, чим саме насолоджуватися і милуватися у відомих своїми ярмарками містах Європи.


Минулого року через пандемію більшість міст відмовилися від масових святкувань, європейське Різдво минуло самоізольовано і нудно.  Через поновлення карантинних обмежень не кожне місто Західної Європи масштабно святкуватиме й цьогоріч, хоч плани були грандіозні.  Тим веселіше буде цьогоріч там, де ярмарки все ж проведуть. Радимо слідкувати за оновленням інформації: десь цьогорічні ярмарки скасовуються в останню мить через карантин, десь (як от у Вроцлаві) вже відкрились. У будь-якому випадку – якщо наша інформація про родзинки найкращих ярмарок Європи не стане у пригоді в цьому сезоні, то в майбутньому – точно знадобиться. Прибережемо поради для планів на майбутнє.

 

ВІДЕНЬ. Тут радимо купувати найкрасивіші (і, по правді, скажено дорогі) новорічні ялинкові прикраси.  Відправлятися за ними краще на ярмарок між віденською оперою та міською ратушею. Особливо прославилися ті, що з кристалами Сваровськи. У Відні ж водяться й найсмачніші різдвяні подарунки друзям: цукерки Mozart kugeln, марципанові сердечка, шоколадні вафлі. А оригінальні й якісні вироби ремісників (від шкіряних ременів до ваз) Ірина радить шукати на ярмарках у містах Північної Італії.

 

Фото: Alisa Anton on Unsplash

Фото: Alisa Anton on Unsplash

 

ПРАГА. Будете у Празі – помилуйтеся неймовірною панорамою святкового різдвяного містечка. Щоб побачити празькі новорічні ятки з найкращого ракурсу, варто забратися на башту Староміської ратуші поблизу знаменитих курантів. Чудовий спосіб «вигуляти» фотокамеру і сповна потішитися  каруселями, ялинками та казковими фігурками на дахах святкових кіосків.

 

Фото: pixabay.com

Фото: pixabay.com

 

ДРЕЗДЕН. В цьому місті треба куштувати й куштувати Різдво «на зуб». Як то кажуть, бажаєте свята зі справжнім розмахом – рушайте в Дрезден, там ярмарок гігантський і на думку багатьох бувалих туристів – найкрасивіший у Європі. Саме тут варто скуштувати всесвітньо відомий дрезденський штолен, спечений за оригінальним рецептом. А як не поїсти самому, то прихопити на подарунок родичам і друзям. А глінтвейни тут на будь-який смак: малинові, вишневі, смородинові…

 

Фото: tdyuvbanova via Twenty20

Фото: tdyuvbanova via Twenty20

 

НЮРНБЕРГ. Загадувати заповітні новорічні бажання їдуть до Нюрнберга. На головній площі  міста Хауптмаркт, в епіцентрі різдвяних гулянь,  є колодязь з золотою пірамідою 14 століття. Неймовірної краси витвір у готичному стилі з кам’яними фігурами під квітчастими балдахінами, кожна з яких має власне значення. А у кованій огорожі криниці є золоте кільце. Ото його треба, загадавши бажання, покрутити. Все гарантовано збудеться!

 

Фото: Perati Komson / Shutterstock

Фото: Perati Komson / Shutterstock

 

ВРОЦЛАВ. Завжди мріяли заселфитися з гномом? У Вроцлаві така можливість є. Місто давно відоме своїми бронзовими гномиками-краснолюдками, що чигають на туристів на підвіконнях, під ногами на бруківці, біля якихось кованих воріт… Статуеток у місті вже понад 300, у кожного своя історія, і популярна серед гостей міста розвага – віднайти кожного (для цього навіть додаток спеціальний є). А на ярмарку ходитимуть живісінькі гноми (усі різні), спеціально, аби фотографуватися. Навіть не обов’язково мати камеру з собою: чари спрацюють так, що фото само собою опиниться на офіційному сайті ярмарку. Варто лише запам’ятати день і приблизний час, коли робили фото – і можете завантажити його з комп’ютера у чудовій якості.

 

Фото: Pianoforte Agencja Artystyczna

Фото: Pianoforte Agencja Artystyczna

 

СТРАСБУРГ. «Столиця Різдва» – найкраще місце, щоб відчути дух свята і зануритися у найкращі ельзаські традиції ярмаркування, що плекаються з 16 століття. Тут пропонують побувати за лаштунками свята, готувати його власноруч. Станьте ельфом Святого Миколая, запрошують нас організатори. Відвідайте майстерню на Кур Сен-Нікола і вас безкоштовно навчать створювати різні новорічні декорації (листівки, ялинкові кульки). На цій же локації можна поспівати традиційних різдвяних пісень під фортепіано – і байдуже, чи розрізняєте ви ноту від ноти.

 

Фото: Philippe de Rexel

Фото: Philippe de Rexel

 

Тільки тут (у Ельзасі та Лотарингії) на ярмарку можна зустріти страшнючого Ганса Траппа – персонажа-антипода Святого Миколая. Це таке собі страшко у чорному, з бородою, ланцюгами і лозинякою, якими він лякає діточок. Свято-святом, а хтось має виховувати неслухів!

 

ПОДАЛІ ВІД ВЕЛИКИХ МІСТ. Колорит і душевність шукайте в малих містечках. Так, у скромній Апольді (Німеччина) з її 22 тисячами мешканців  гостей чекає справжня жива емоція –  аматорські зграйки жінок-барабанщиць. У Німеччині виступи любительських колективів дуже популярні. «Домашні» скрипалі, гітаристи, хори полюбляють у вихідний порадувати перехожих своєю творчістю. Погодьтеся: що може бути святковіше й радісніше, аніж гурт людей, що непрофесійно, але так щиро відбивають ритм власного щастя посеред затишного, яскраво вбраного різдвяного ярмарку.

 

 

А побачити справжню середньовічну казку – це до містечка Ротербург об дер Таубер, що у Баварії. Середньовічне місто майже повністю збереглося: пряникові будиночки, вузькі вулички, міські башти, кріпосний мур 14-16 століть ніби створюють одну велику декорацію до казки. Фотографуй – і хочеться! Тут дуже багато крамничок, що цілорічно продають різдвяні подарунки, ялинкові прикраси та сувеніри. І саме в Ротербурзі об дер Таубер є Німецький музей Різдва – постійно діючий різдвяний базар з чудовою ялинкою і міні-театром, у якому сценки грають рухомі іграшки.

Тетяна Негода, Київ

https://www.ukrinform.ua/rubric-tourism/3356371-rizdvani-armarki-u-evropi-7-idej-ak-rozvazitisa.html